10.Vomit(Kusmak)
Asronotların uzaydayken belki de şikayet ettikleri şeydir olur olmadık yerde kusmak. Uzay boşluğunda iç kulağa uygulanan baskıyla denge ve yön kaybı oluyor. Ve de buna bağlı olarak baş ağrıtan bir bulantıyla beraber kusma oluyor. Tabi bu beklenmedik kusma bazen aparat kafanızdayken olabilir ya da havada uçan kusmuk manzarasıyla karşılaşabilirsiniz.
9.Alternatif Uyandırma Müziği
Normal uyku sırasında belki fırlayarak uyanabiliriz. Ancak uzayda bu şekilde uyanmak çok da iyi sonuçlar doğurmayacaktır. Bu sebeple astronotlar kontrollü uyanabilmek için bir müziği veya film sahnesini alar olarak kurarlar.
8.Boy Uzaması ve Şiddetli Ağrılar
Belki de uzayda yaşanan en tuhaf şeylerden biri de boy uzamasıdır. Astronotlar uzaydayken genelde iki inç kadar uzarlar. Ancak Dünya’ya tekrar döndüklerinde tekrardan eski boylarına dönerler. Tabii bir sıkıntı olur: dayanılmaz eklem ve sırt ağrıları.
7.Sakinleştiriciler
Uzayda astronotların en zorlandığı şey de psikolojik rahatsızlıklar olur. Çünkü koskoca uzay boşluğunda delirmemek çok da kolay olmasa gerek. Bu sebeple astronotlar bungee bant ile bağlanır ve sakinleştirici verilir.
6.Uzay Hastalıkları
Uzayda astronotların hem psikolojik hem de fiziksel rahatsızlıkları sık görülür. Hatta birçok hastalık uzayda sıklıkla görülür. Kardiyovasküler dekompozisyon, akut radyasyon sendromu, hipobarik dekompresyon hastalığı ve osteoporotik kırıklar gibi hastalıklar uzay hastalıkları olarak anılmıştır.
5.Osurmak
Aslında normal hayatta kolayca yapabildiğimiz şeyler uzay boşluğunda felakete dönüşebilir. Örneği osurmak bile uzayda kontrollü ve tedbir alınarak yapılır. Onların iç çamaşırları metan ve karbon dioksit çıkarılarak bir LiOH filtresi ile donatılmıştır. Bu sistem kokudan kurtulmaya yardımcı olur, ancak daha da önemlisi hayatlarını kurtarır. Bağırsak bakterilerinden üretilen gazlar teknik olarak yanıcıdır ve kapalı bir alanda oldukça tehlikelidir.
4.Olasılıkları Hesaplayabilmelisiniz
Uzayda her tür olayın olasılığını hesaplayabilmeli ve göz önünde bulundurabilmelisiniz. Bu sebeple NASA, 8 bin astronottan sadece 6 tanesini seçer.
3.Astronot Eğitimleri
Astronot eğitimleri öyle filmlerde görüldüğü kadar kolay değildir. Oldukça zor olan bu eğitimlerde ıssız bir adaya veya dondurucu soğukta bir ormana bırakılabilirsiniz.
2.Uzay Kokusu
Uzay boşluğunun da kendine has bir kokusunun olduğu söyleniyor. Bu kokuyu astronotlar metal, et türü bir şey gibi tanımlarlar.
1.Karides Kokteyl
E tabii uzay boşluğunda her şeyi yemek de pek mümkün olmuyor. Astronotların en çok yediklerini itiraf ettikleri yemek dondurulmuş kurutulmuş karides kokteyl olmuştur. Tazeliğini kaybetmeyen tek yiyecektir.
Yani astronot olmak ve de uzayda yaşamak filmlerde olduğu kadar kolay değilmiş.